Kasteel Gronsveld (Maastricht)

Op steenworp afstand van Maastricht, aan de rand van het heuvelland, ligt het statige kasteel Gronsveld. Een bijzonder familiehuis op een historische plek. Het is gebouwd in fasen in de periode 1250 tot 1880. Kasteel Gronsveld biedt u historisch wonen gecombineerd met 21e eeuws woongenot op ruim 2 hectare grond op maar vijf minuten afstand van het bourgondische Maastricht. Door de eeuwen heen diverse keren van gedaante veranderd tot het charmante geheel dat we vandaag de dag kunnen aanschouwen. Het is een ideale plek waar u kunt genieten van het buitenleven en alle drukte van de stad achter u kunt laten. Het combineert het beste van de stad en het platteland.

Op dit moment kunnen we misschien wel spreken van het mooiste kasteel van Limburg! In ieder geval het best gerestaureerd door de huidige eigenaren, die er de afgelopen 20 jaar hart en ziel in hebben gestoken. Met respect en behoud van alle authentieke elementen hebben zij van dit kasteel een luxe en modern woonhuis gemaakt, voorzien van alle hedendaagse wensen, dat verrassend overzichtelijk, harmonieus en bewoonbaar is. Het heeft zijn menselijke maat behouden. Buiten exclusief woongenot is er natuurlijk ruimte voor meer. Er ligt een geheel gerestaureerde oude ruïne met de modernste faciliteiten die gebruikt wordt als vergaderruimte en voor workshops. De royale oranjerie biedt alle mogelijkheden voor kantoor of atelier/ galerie aan huis.

Temidden van de rust in een groot eigen park met glooiende grasvelden en eeuwenoude bomen, waan je je hier toch echt in het verre buitenland, terwijl Maastricht naast de deur ligt en steden als Keulen, Aken, Luik, Brussel, Antwerpen en Düsseldorf binnen een uur te bereiken zijn. Net als 7 grote internationale vliegvelden.

Wat een voorrecht moet het zijn om hier iedere dag te mogen ronddwalen, te genieten, de historie te voelen en jezelf kasteelheer of -vrouw te noemen……die mogelijkheid bieden wij u.

Bekijk de promotiefilm op: https://we.tl/t-Iv2whAuIp5

Dit object wordt aangeboden in collegiale samenwerking met Redres de Erfgoedexpert.

Adres
Straatnaam
Rijksweg
Huisnummer
68
Postcode
6247 AK
Plaats
GRONSVELD
Land
NL
Bouwjaar
1833
Inhoud
6.400 m3
Perceeloppervlakte
22.905 m2
Gebruiksoppervlakte
1.000 m2
Prijs
Prijs op aanvraag


Informatie aanvragen